Шефът на Морска администрация поема по нов курс

sergey-tsarnakliiski
Изпълнителният директор на ИА “Морска администрация” к.д.п. Сергей Църнаклийски вероятно ще поеме нов курс в кариерата си
. Това научи Maritime.bg от свои източници в Министерски съвет.

К.д.п. Църнаклийски вероятно ще заеме пост в Дунавската комисия. Самият той нито отрече, нито потвърди информацията пред Maritime.bg.

Докладна записка за неговото предложение от вчера е пусната в отделите на ресорното министерство. В края на вчерашния работен ден същата е била внесена в дневния ред на заседанието на МС, което ще се проведе днес. Става дума за съветнически пост в Будапеща. Все още обаче не е ясно кой ресор в комисията ще бъде даден на страната ни.

За поста освен шефа на ИАМА е имало още двама потенциални кандидати, научи Maritime.bg. Ако МС приеме предложението, к.д.п. Църнаклийски ще стане първият изпълнителен директор на морската администрация, който ще заеме международен пост с дипломатически характер.

К.д.п. Сергей Църнаклийски е роден на 29 април 1961 г. в Благоевград. През 1979г. завършва Математическа гимназия – Благоевград, а през 1984г. Висшето военноморско училище “Н. Й. Вапцаров” със специалност “Корабоводене”. От 1984г. до 1998г. плава като помощник капитан на кораби от състава на ПБМФ и към други компании. От 1998г. работи в ИА “Морска администрация”, а от 2009г. е назначен за нейн изпълнителен директор. Две години по-късно става зам.-представител на Република България в Дунавската комисия.

*заседанието на МС е било отложено

Maritime.bg – Курс

Последни новини

Последни новини

Инцидент с подводница в Южна Африка, загинаха трима, сред тях една от малкото жени-подводничари в страната

Трима подводничари загинаха при инцидент с подводница MANTHATISI от състава на Военноморските сили на Южна Африка. Седем моряци падат зад борда на подводната лодка по