ВВМУ в общ проект с Морската академия в Антверпен

vvmy-belgiyaДеканът на факултет „Навигационен” на ВВМУ „Никола Й. Вапцаров” кап. I ранг доц. д-р Николай Великов посети град Антверпен, кралство Белгия за участие в първата работна среща по проект “SeaTalk”.

Проектът е с продължителност две години и има за цел стандартизиране на обучението по английски език за всички морски лица в европейските морски учебни институции. Партньори по проекта са представители на десет образователни и учебни центрове от Великобритания, Швеция, Белгия, Финландия, Турция, Полша, Словения, Малта, Италия и България е продължения на проект MarTel Plus, реализиран в предходните две години.

ВВМУ „Никола Й. Вапцаров” е активен участник в проектите по програма Leonardo da Vinci от 2010 година. Тези проекти са свързани с професионалната езикова подготовка, обучение, тестване и сертифициране на всички категории морски лица. Мястото на провеждане на работната среща беше добра възможност да бъде посетена Морската академия в гр. Антверпен, Hogere Zeevaartschool Antwerpen, едно от най-престижните висши морски училища в Европа.

Кап. I ранг Великов се срещна с директора на академията капитан Патрик Блонде. По време на срещата беше изразено взаимно желание за сътрудничество между двете академии в областта на морското образование и подготовка. Беше подписано двустранно споразумение за обмен на преподаватели по програма Еразъм. Предвижда се първоначално посещение на преподавател по морски английски език от Морската академия в Антверпен във Висшето военноморско училище. Намеренията на двете страни са да продължат сътрудничеството си и чрез студентска мобилност.

Maritime.bg – Морско образование

Последни новини

Последни новини

Чилийски военен кораб ще транспортира полярниците до базата „Св. Климент Охридски“

Първата група от 15 души полярници от юбилейната 30-а българска антарктическа експедиция, след десетдневна карантина в чилийското пристанище Пунта Аренас, вече са на борда на

Южният океан е маховикът на климатичната система, все още поглъща огромни количества въглероден диоксид

Южният океан все още усилено абсорбира големи количества въглероден диоксид, отделян от изгарянето на изкопаеми горива, показва проучване, базирано на въздушни наблюдения.

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент