Полицията разби фалшива варненска менинг агенция

koraboplavane-morski-biznes
Служители на ГД “Национална полиция“ разкриха автор на измамна схема
. Чрез нерегистрирана посредническа фирма той „набирал“ хора за морски екипажи, за което получавал и уговорена преди това сума. Операцията е реализирана от служители на Районно управление “Транспортна полиция” – Варна при ГДНП във връзка с разследване на досъдебно производство, водено от Районната прокуратура. То било образувано след подаден миналата година сигнал на потърпевш, който ползвал „услугите“ на посредническа фирма за набиране на морски екипажи, платил за това без да получи очакваната работа.

В хода на разследването криминалистите достигнали до местния жител А.В. /41г./ – криминално проявен, с предходни осъждания за измама и за документна измама в големи размери.

Установена е и схемата, по която той е действал. Чрез посредническа фирма, която не била регистрирана, мъжът предлагал уреждане на работа в морски екипажи. За целта клиентът му платил първоначално 800 евро, а малко по-късно – още 440 евро. Сделката била осъществена в офис на фирма за преводи и легализции, собственост на съпругата на А.В.

Според събраните до този момент данни, по същата схема били подлъгани и други мъже, които търсели работа и искали да бъдат включени в екипажи на кораби. При последвалото претърсване на офиса на фирмата и на домашния адрес на А.В. полицаите открили множество задгранични паспорти, чужди дипломи; попълнени бланки – автобиографии на кандидати за работа, ксерокопия на документи за самоличност, договори и копия от договори, свързани с разпоредителни сделки с недвижими имоти; фирмени печати. Иззет е и компютъра, на който били изготвяни договорите за посредничество по набиране на морски кадри, както и флашки с различни информационни данни. Работата по изясняване и пълната документация на случая продължава.

Maritime.bg – България

Последни новини

Последни новини

Над 2800 руски кораби не могат да посещават пристанища в ЕС

Европейският съюз затвори своите пристанища за целия търговски флот на Русия, състоящ се от над 2800 плавателни съда. Мярката обаче не засяга плавателни съдове, превозващи:

Новата техника на АППД осигурява целогодишно корабоплаването по река Дунав

Специализирана техника, осигурена с европейско финансиране по Оперативна програма "Транспорт и транспортна инфраструктура", вече се грижи за целогодишното използване на река

Подобряване на условията за корабоплаване по р. Дунав обсъдиха премиерите на България и Румъния

Транспортната свързаност между България и Румъния беше във фокуса на разговора на министър-председателя Гълъб Донев с румънския му колега Николае Чука. Във

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент