Българевци нарязали една от изгубените цистерни край н. Калиакра

SNIMKA-CISTERNA-ZA-MARITIME-BG
Група жители от с. Българево са откраднали и нарязали голяма част от цистерната, която бе изгубена от кораб WHITEBOX VOLGA в края на миналата година
. Припомняме, че тогава от борда на кораба паднаха четири цистерни за ферментация на бира.

Собственик на изгубеното имущество е корпорация базирана в Република Чехия.

Най-нагло въпросната група е действала без да бъде забелязана от органите на Гранична полиция и Морска администрация. Известно е, че последно на компания за черни и цветни метали в гр. Каварна са занесени за продажба 1,5 тона метален скрап.

Това установи разследване на Maritime.bg, което ще бъде сведено до знанието на органите на МВР. Любопитен факт е, че кражбата е извършвана продължително време и то под поста на Гранична полиция, разположен на н. Калиакра.

Крадците са действали с малка рибарска лодка. В района на Болата са забелязани и местни автомобили, участвали в претоварването на метала. Снимков материал, който доказва и съучастие на местния собственик на фирма за изкупуване на метален скрап е налице.

Според местни жители въпросната група е действала при ясното знание, че извършва престъпление. Действията са били извършвани и в пълен разрез на наредбата за изтегляне и изваждане на потънало имущество. Компанията-собственик на цистерната, през своя представител в България ще заведе иск срещу крадците, заявиха от дружеството пред Maritime.bg.

*Снимка: Изгубената цистерна в района на с. Крапец

Maritime.bg – Курс

Последни новини

Последни новини

Изкуствен интелект осигурява безопасно маневриране при ограничена видимост в Пристанище Варна

Как да се впрегне изкуственият интелект в морските технологии? Отговор дава мащабен европейски проект, в който участва Техническият университет - Варна. Това заяви пред

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент