Комитет на IAMU проведе работна среща във ВВМУ

morsko-sreshtaВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ бе домакин на провелата се работна среща на Комитета за преглед на академичните програми към Международната асоциация на морските университети (IAMU). Училището e сред основателите на IAMU и активно участва в дейността на организацията. Началникът на училището кап. I ранг професор, доктор на науките Боян Медникаров е член на Изпълнителния борд на IAMU, а заместник-началникът по учебната и научната част кап. I ранг доцент, доктор Калин Калинов е член на Комитет за прегледа на академичните програми.

Кап. I ранг проф д.в.н. Боян Медникаров приветства участниците в срещата и им пожела ползотворна работа. Той изрази задоволството си от избора на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ за домакин на срещата.

Срещата се председателства от проф. Линден от Световния морски университет. В нея участваха проф. Барсан от Морския университет в Констанца, Румъния, проф. Иеа от Морския университет в Република Корея, проф. Чиа Джин от Шанхайския морски университет, Китай.

В работата на срещата участва и вицесекретарят на IAMU Хидемаса Тагами. Основни теми във фокуса на работната среща бяха академичните мероприятия през финансовата 2013 г. Приети бяха направленията за научни изследвания, финансирани от фондация NIPPON.

ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ и Морския университет в Констанца работят по съвместен проект MAREM – създаване на магистърска програма по Морска сигурност. Обсъдени бяха въпроси, свързани с организацията на 14 Генерална асамблея на IAMU, която ще се проведе от 26 до 28 октомври 2013 г. в гр. Констанца, Румъния.

Maritime.bg – България

Последни новини

Последни новини

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент