Отлично постижение на български ветроходец

federaciya-vetrohodstvoГолям успех постигна представителят на “Несебър Яхт Клуб “ Димитър Вангелов на провелата се в Гърция традиционна регата “Athens Eurolymp Week 2013 “.

След отлично представяне във всички гонки и медал рейса – Вангелов завоюва второто място при мъжете и първо място при младежите.

Това е отлично начало на сезона за Българското ветроходство , ние очакваме от младата ни надежда Вангелов в олимпийския клас “Фин”, още по големи успехи, а защо не и Европейска титла“, коментира новия Президент на Българската Федерация по Ветроходство Валентин Николов.

Бургазлията В. Николов е дългогодишен състезател и съдия по ветроходство и пое поста от Чавдар Александров , който остава във федерацията ,като Почетен Президент. Николов смята ,че най тежките проблеми са свързани с финансирането на федерацията и основен приоритет пред новия Управителен съвет , ще бъде намирането на Генерален спонсор.

Българското ветроходство е с реални шансове да завоюва няколко олимпийски квоти за Рио 2016 , но това е свързано пряко с връщането на Националните ветроходни бази под управлението на федерацията. Въпрос ,който новия президент смята да постави пред Министерството на спорта и държавните институции. Николов допълни ,че България и БФВ ще продължат да бъдат домакини на големи международни прояви ,като първата от тях е Световната купа в клас Лазер ,която ще се проведе в гр. Бургас в началото на октомври тази година.

Maritime.bg – Спорт

Последни новини

Последни новини

Търсят помощ от петима министри за пътя до пристанищен терминал Варна – Запад

Пореден опит прави кметът на Девня Свилен Шитов за решаване на проблема с пътя до най-големия български пристанищен терминал Варна - Запад. За 13-и път градоначалникът търси

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент