Община Бургас търси по-малък пътнически съд за остров Света Анастасия

16947Община Бургас ще иска разрешение от програма „Регионално развитие” да намали параметрите на кораба за превоз на пътници до остров Света Анастасия по проекта й за превръщането му в туристическа атракция.

Това съобщи кметът Димитър Николов за изданието „Твоят ден”, след като за втори път се провали конкурсът за доставчик на катамаран. Изискването на кметството бе за доставка на двукорпусен кораб тип комета на цена до 800 хил. лв. без ДДС с дължина 18 м., широчина 7 м. и 30 тона тегло.

Вчера трябваше да бъдат отворени офертите, но се оказа, че отново никой не е подал заявка и обществената поръчка бе прекратена. Според корабни специалисти плавателните съдове с такава големина излизали по-скъпо. 7 фирми закупили тръжната документация, но няма оферта.

„При това положение ще искаме да ни разрешат конкурс за по-малък плавателен съд”, обясни градоначалникът. Ако това стане и при третия търг се намери кандидат, има надежда още това лято катамаранът да тръгне до острова.

Maritime.bg – България

Последни новини

Последни новини

Инцидент с подводница в Южна Африка, загинаха трима, сред тях една от малкото жени-подводничари в страната

Трима подводничари загинаха при инцидент с подводница MANTHATISI от състава на Военноморските сили на Южна Африка. Седем моряци падат зад борда на подводната лодка по