Книга събира най-интересните рибарски истории на Бургас

136482065262611Бургас ще има своя книга с най-интересните рибарски истории. Тя ще събере най-любопитните творби, които са участвали в никулденски литературен конкурс през декември м.г.

За втора поредна година, любителите на риболова прибраха въдиците и извадиха перата, за да опишат своите риболовни приключения. Второто издание на конкурса се проведе с финансовата подкрепа на Пристанище–Бургас.

Изпълнителният директор на порта Диян Димов връчи днес наградите на отличените творци. Всяко едно от произведенията, които се включиха в конкурса бе оценено от Ваньо Вълчев. Безспорният фаворит тази година се оказа Тома Троев, който се превърна и в любимец на читателите с разказите, които изпрати. Втората награда замина за София, от където своята „Рибарска история” изпрати Симеон Христов. Шеговития тон и чуството за хумор на Елка Стоянова също бяха забелязани и тя завоюва трета награда. По личната препоръка на Ваньо Вълчев беше отличена и творбата на Ралица Николова.

Осмокласничката от музикалното училище в Бургас спечели организаторите на конкурса с „Неандерталска риболовна история”. Тийнейджърката получи като поощрителна награда ваучер за книги. Заради отговорната си и безпристрастна дейност като жури, поетът Ваньо Вълчев също беше изненадан с награда. Изпълнителният директор на Пристанище – Бургас Диян Димов му връчи почетния знак на порта. Символът се изработва в монетния двор на Репубика България и се връчва само при особени случаи.

Maritime.bg – Любопитно

Последни новини

Последни новини

Военнослужещи почистиха и боядисаха експонати на Военноморския музей

Военнослужещи от Инженерно-сапьорна рота, в.ф. 34410 и Хидрографска служба, в.ф. 26870 към Военноморските сили участваха във възстановяване на експонати във Военноморския музей.

Завърши водолазното учение на Военноморските сили с международно участие „Тритон 2023” 

Завърши водолазното учение на Военноморските сили на Република България с международно участие „ТРИТОН 2023”. To се проведе за трета поредна година и е резултат от

От началото на войната в Украйна българските Военноморски сили са унищожили четири дрейфащи мини в наши води

От началото на военния конфликт в Украйна българските Военноморски сили са унищожили четири дрейфащи мини в наши води, каза днес пред журналисти командирът на ВМС