Премиерът: Местим част от мощностите на Пристанище Варна – изток
 (видео)

DSC_9286Служебният премиер Марин Райков заяви днес, че част от мощностите на Пристанище Варна – изток ще бъдат преместени, предаде репортер на Maritime.bg.

Това стана ясно след продължила повече от час среща между него, министъра на транспорта, ръководството на пристанището и представители на портовите синдикални организации. Никакви подробности от разговорите не бяха изнесени. 

Решението е да бъде започнат проектът включващ изграждане на дълбоководен терминал на мястото на старото Старшинско училище. „По този начин ще решим един наболял за варненци въпрос свързан с отварянето на пристанището“, каза още Райков.

Освен това Райков се ангажира и със случая на к.д.п. Светлозар Собаджиев, който повече от 2 години лежи в панамския затвор “Ла Хоя”. „Ще направя всичко необходимо“, заяви Райков.

В отговор на въпрос на Maritime.bg министърът на транспорта Кристиан Кръстев заяви, че не е извършвана строителна дейност в района на 0 к.м. в Пристанище Варна – запад. Запитан какво се случва с проектите, които бяха широко афиширани за развитието на този район министърът пренасочи въпросите към изпълнителния директор на порта Данаил Папазов. Той от своя страна коментира, че проекта пред 0 к.м. да бъде разположено плаващо съоръжение, посредством което ще се извършва претоварна дейност се развива. „Работим по всички проекти“, заяви още Папазов.

[hana-flv-player
video=“http://www.maritime.bg/video/marin-rajkov.mp4″
width=“540″
height=“304″
description=“Корабите на BLACKSEAFOR във Варна“
clickurl=“http://www.maritime.bg/video/marin-rajkov.mp4″
clicktarget=“_blank“
player=“4″
autoplay=“false“
loop=“false“
autorewind=“false“
/]

Начална снимка: Р. Сарандев

Maritime.bg – Курс

Последни новини

Последни новини

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент