Албена Лазарова: Черноморският меморандум е една работеща структура

chernomorski-memorandum-varna“Основната задача на комитета ще бъде да включи в изпълнение изискванията на Морската трудова конвенция”, заяви изпълнителният директор на ИА “Морска администрация” к.д.п. Сергей Църнаклийски при откриване на 14-тото редовно заседание на Черноморския меморандум.

[hana-flv-player
video=“http://www.maritime.bg/video/bsmou.mp4″
width=“540″
height=“304″
description=“Черноморски меморандум – Варна“
clickurl=“http://www.maritime.bg/video/bsmou.mp4″
clicktarget=“_blank“
player=“4″
autoplay=“false“
loop=“false“
autorewind=“false“
/]

 

Работата на комитета ще се проведе във Варна до 11 април.

В морската столица пристигнаха представители на всички морски администрации на Черноморските държави, както и гости от Западна и Централна Африка.

Черноморският меморандум е създаден по инициатива на България през септември 1999 г., отново във Варна е проведена и първата подготвителна среща за установяване на единен координиран режим на държавен пристанищен контрол в Черно море.

“През годините Черноморският меморандум се превърна в една работеща структура”, заяви зам.-министърът на транспорта Албена Лазарова. По думите й резултатите са вече налични. Като изключително положителна тенденция тя определи наличието на все по-малко подстандартни кораби, които оперират в нашето море.

Maritime.bg – Курс

Последни новини

Последни новини

Обмислят възстановяване на речните круизи между български градове на Дунав

„Възстановяването на връзките между дунавските градове с модерен вид транспорт по реката би донесъл нови възможности за туризма. Вярваме, че от Силистра, през Русе до Видин

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент