Книгите на капитан I ранг Чони Чонев – във Варненска морска гимназия

3Darenie11042013На 10 април директорът на Варненската морска гимназия „Свети Николай Чудотворец” инж. Пепа Василева посрещна Дона Чонова – съпруга на военния журналист и публицист, поет и писател – маринист, капитан І ранг Чони Чонев, отишъл си от нашия свят на 20 декември 2011 година.

В срещата участваха помощник-директорът на гимназията по учебната част Диана Михова и преподавателите капитаните І ранг от резерва Иван Ковачев и Бранимир Тодоров, колеги на мариниста.

Дона Чонова подари на морското учебно заведение петте тома от поредицата „Корабите” и два поетични сборника на съпруга си, както и собствената си стихосбирка.

В библиотеката морският многотомник – „Ерата на платната и греблата”, „Ерата на огнедишащите стоманени колоси”, „Флотът в големите войни на ХХ век”, „Векът на новите технологии” и „Морска България”, ще бъде достъпен за възпитаниците на гимназията.

Инж. Василева благодари за жеста на Дона Чонова и й връчи официално свидетелство за дарение. Актът бе повод за разговор за морската литература, за морското образование и за реализацията на младите морски специалисти в сложното съвремие.

Валентин Димитров, сп. „Клуб ОКЕАН”

Maritime.bg – България

Последни новини

Последни новини

Търсят помощ от петима министри за пътя до пристанищен терминал Варна – Запад

Пореден опит прави кметът на Девня Свилен Шитов за решаване на проблема с пътя до най-големия български пристанищен терминал Варна - Запад. За 13-и път градоначалникът търси

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент