Бургас и Гент с намерения да развиват заедно пристанищата си

Screen shot 2013-04-11 at 9.18.21 AMМодернизирането на пристанищата и автоматизирането на обработката на товари са едни от приоритетните области, към които ще насочим усилията си при кандидатстването с проекти за европейско финансиране през следващия програмен период. Вашият положителен опит и партньорство ще ни са ни изключително полезни. Това заяви кметът на Община Бургас Димитър Николов, по време на среща с директора на пристанище Гент Даан Шалк.

На нея присъства и зам.-кметът по бюджет и финанси Красимир Стойчев.

Г-н Шалк пристигна в морския град, за да се запознае на място с възможностите за динамизиране на взаимоотношенията между двете пристанища.

„Нашите градове са приятелски настроени помежду си и участието ни като партньори в общи проекти ще ни осигури предимство при одобрението им“, заяви кметът Николов.

Градоначалникът обясни по време на срещата, че големи международни компании вече са заявили интерес да инвестират в Индустриалната зона, като идеята е да използват Пристанище Бургас като зона за бързи доставки до цяла Източна Европа.

„Стартирахме проект за изграждане на Пътнически и круизен терминал, през октомври очакваме 6 луксозни лайнера“, каза още кметът Николов по време на срещата.

Изпълнителният директор на Пристанище Гент Даан Шалк заяви, че двата града имат огромен потенциал за реализиране на съвместни проекти, освен в областта на икономиката, и в сферите култура, образование и туризъм.

Maritime.bg – България

Последни новини

Последни новини

Завърши участието на фрегата Дръзки в операцията на НАТО по морска сигурност „Sea Guardian”

След завършване на участието си в операцията на НАТО по морска сигурност „Sea Guardian” в Средиземно море, фрегата „Дръзки” се присъедини към Втората постоянна група на НАТО –

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент