Христо Спасов наряза кораба си за да заплати адвокатски хонорари в Румъния

DSCF0101
Христо Спасов от Балчик наряза кораба си, за да покрие съдебни разноски в Румъния, съобщи самият той пред „Монитор”.
Припомняме, че той води битка с тамошната съдебна система от 13 април 2011 година.

На 2 май кап. Христо Спасов ще се яви за пореден път на дело във Върховния съд на Румъния, където също за пореден път магистратите трябва да се произнесат по жалбата на прокуратурата на Констанца, след третата поредна оправдателна присъда на българския капитан. „Три пъти ме оправдаха, прокуратурата три пъти обжалва. Имам чувството, че това дело никога няма да свърши. И румънският ми адвокат вече вдига рамене в недоумение” каза Спасов. Неговата битка със съдилищата на Румъния продължава вече две години. „Всичко това ми струваше един кораб пари. Докараха ме дотам, че за да поема разходите си, трябваше да нарежа малкия си кораб и с парите да мога да пътувам до Румъния и да плащам на адвокати и разноски по делата”, добави морският вълк.

Галерия „Завръщането на Христо Спасов в България“:
[oqeygallery id=27]

Рибарският кораб и екипажът на Христо Спасов бяха арестувани в румънски води на 13 април 2011 година. Румънските власти оправдаха задържането на кораба с мотива, че е навлязъл в териториалните води. Според българския капитан обаче корабът бил на 21 nm навътре в морето, което е разрешена зона. Забраната е за зона от 12 мили, която не е била нарушена. Плавателният съд освен това е включен в регистъра на риболовните кораби на ЕС и има необходимите разрешения от българските органи.

По този повод в Румъния на посещение е еврокомисар Мария Даманаки от комисията по Рибарство и морско дело. Пред нея румънците обещават, че ще са послушни и ще спрат с безконечните дела срещу българина. Вместо това следва обжалване на прокуратурата със същите мотиви, каквото е обвинението.

[youtube width=“540″ height=“320″]BUjQovxA3R0[/youtube]

Maritime.bg – Рибарство

Последни новини

Последни новини

Търсят помощ от петима министри за пътя до пристанищен терминал Варна – Запад

Пореден опит прави кметът на Девня Свилен Шитов за решаване на проблема с пътя до най-големия български пристанищен терминал Варна - Запад. За 13-и път градоначалникът търси

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент