Мениджъри на “Булярд” посетиха студенти в Технически университет – Варна

bulyardГрупа мениджъри от “Булярд” посети Технически университет – Варна. Пред пълна  семинарна зала представителите на ръководството на „Булярд” Десислава Македонска, директор „Човешки ресурси”, Ясен Добрев, изпълнителен директор на Български корабен регистър, и Денчо Денев, водещ технолог,  отправиха предложенията си към бъдещите корабостроители от университета.

„Булярд” обяви своето   предложение за стаж   в корабостроителницата на студенти от специалност    „Корабостроене и морска техника” като конструктори, технолози, проектанти, производственици на плавателни съдове, организатори на производството. Могат да кандидатстват също енергетици и системни администратори. В момента при тях вече  е постъпил на стаж един бакалавър от университета и се преговаря с един магистър. А от предходните випуски  са на щатни места не малко младежи. „Веднага сме готови да ви включим в работните екипи – обяви г-жа Македонска – и се надяваме договорните ни отношения впоследствие да прераснат в дългосрочни ангажименти, защото се нуждаем от обновяване на професионалния състав с млади, талантливи специалисти в нашата област. Ще ви обучим в условията на реалното производство, а в интервютата с вас ще определим  бъдещите ви кариерни планове и предпочитания”.

Известно е, че икономическата криза и засилената световна конкуренция в корабостроенето редуцираха в немалка степен производството на „Булярд”. С мисълта, че това може да демотивира младите бъдещи специалисти, представителите на дружеството изложиха аргументите си за очаквани нови производствени възможности, информират от ТУ – Варна. „Не е случайно, че нашето ръководство реши да инвестира в производствената ви подготовка – мотивира се водещият технолог. – Възпитаниците на Техническия, които  сега работят при нас, включително като ръководители, са доказали качеството на обучение в университета. А сега  допълнително сме се насочили не само към кораборемонтна дейност, но и към производството на метални конструкции, свързани със строежа на кораби и морски съоръжения.  В момента сме в преговори с турски колеги за подписване на дългосрочен проект за изработване на металните конструкции  за бъдещия трети мост над Босфора. Давате си сметка какво широко поле за дейност дава такъв проект. Имаме възможности да строим също и плаващи платформи за добив на нефт и газ. ”

„Можете да встъпите смело в нашата трудна, но интересна професия – отправи призива си към младите хора (без да пропуска момичетата) доскорошният технически директор в „Булярд” Ясен Добрев. – Това е универсална професия и натрупаният в  нея опит може да ви послужи и в други промишлени производства, включително в чужбина. Кризата ще мине и вие ще се устройвате все по-добре в живота. А докато още учите и едновременно стажувате при нас, ще ви предложим гъвкав режим на работа, за да се справяте добре и с двете си задължения.”

Maritime.bg – Морско образование

Последни новини

Последни новини

Искат оставки в Морска администрация за бездействието със заседналия кораб

Граждани организираха група в социалните мрежи с искане към служебния премиер Стефан Янев и служебния министър на транспорта Христо Алексиев за незабавно освобождаване на

ГЕРБ: Далавери, лични сметки и корупция водят до екокатастрофа с кораба край Яйлата

Престъпното бездействие на служебния кабинет на президента Румен Радев за авариралия кораб може да доведе до екокатастрофа. Това пише в позиция на ГЕРБ - Варна, изпратена до

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент