В Лом ще се проведе втората национална среща по проект DaHar

img_97082Утре в сградата на общината в гр. Лом ще се състои Втората национална среща на Форума на заинтересованите страни по темата на проект „DaHar”.

Международният проект DaHar – Danube Inland Harbour Development е по Оперативна програма за транс-национално сътрудничество „Югоизточна Европа 2007-2013”.  ИА „Морска администрация” е един от партньорите.

На 8 ноември 2012 г. в гр. София, се състоя  първата национална среща по проекта, в рамките на която се проведе и първия DSF – Национален форум на заинтересованите страни по темата на проект „DaHar”.

Присъстващите на сегашната Втора среща представители на всички групи заинтересовани от дейностите по проекта страни ще се запознаят с постигнатите досега резултати, ще изкажат мнения, ще споделят идеи и предложения за развитието на дунавските общини и пристанища, за включването им в логистичната верига на река Дунав, предлагайки нови възможности на бизнеса и крайдунавските общини, което е и основна цел на проект DaHar, уточняват от ИА “Морска администрация”.

Maritime.bg – България

Последни новини

Последни новини

Чилийски военен кораб ще транспортира полярниците до базата „Св. Климент Охридски“

Първата група от 15 души полярници от юбилейната 30-а българска антарктическа експедиция, след десетдневна карантина в чилийското пристанище Пунта Аренас, вече са на борда на

Южният океан е маховикът на климатичната система, все още поглъща огромни количества въглероден диоксид

Южният океан все още усилено абсорбира големи количества въглероден диоксид, отделян от изгарянето на изкопаеми горива, показва проучване, базирано на въздушни наблюдения.

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент