Неутрализираха терористична атака в Пристанище Варна
 (видео)

[youtube width=“540″ height=“320″]Vh01FYB65Eg[/youtube]
uchenie-pristanishtaТерористи отвлякоха днес танкер и го насочиха към основите на Аспаруховия мост във Варна.
Това обаче бе част от сценария на поредното учение за проверка синхрона между различните служби, при терористични заплахи.

Учението, което се провежда в черноморските ни пристанища от вчера, е първото национално. “За щастие не сме имали подобна ситуация, свързана с терористична заплаха и се надяваме така да бъде”, коментира след учението кап.  I ранг Камен Кукуров от Военноморски сили.

Сценарият бе разигран пред Аспаруховия мост, а в ролята на отвлечен от терористи кораб бе отредена на катер “Варна” на ИА “Морска администрация”.

Екипажът на кораба забеляза въоръжени лица, които се отправят към мостика, подадоха сигнал и изчакаха пристигането на силите. Минути по-късно на сигнала се отзова катер на Гранична полиция, а специални части обезвредиха нападателите.

Екшънът приключи и с преследване на нарушители в канала, свързващ Черно море с Варненското езеро. Отработени бяха и реакции при заплахи свързани с взривни вещества на възлови точки в портовете, както и борба с нефтени разливи.

Фото: Р. Сарандев

Maritime.bg – Курс

Последни новини

Последни новини

Адвокат Владимиров за Vera Su: Неразбория от действия и бездействия на Морска администрация

Световна практика е да се реагира до 72 часа, а не след седмица. Това заяви в предаването "Денят" по ТВ1 адвокат Владимир Владимиров от най-реномираното българско адвокатско

Операцията с Vera Su: Заседнала баржа, навити въжете на винта на влекач, изсипан товар в морето

Заседнала е несамоходната баржа, на която снощи започна прехвърляне на част от товара на VERA SU. Съдът е бил изтеглен, след като в морето е изхвърлен част от вече

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент