Започва “Бургаска ветроходна седмица”

e441e762353a2f9862c15b0546c3d6a9За поредна година в началото на месец май в гр. Бургас ще се проведе международната ветроходна регата „Порт Бургас“, наричана още „БУРГАСКА ВЕТРОХОДНА СЕДМИЦА“. Тя е и най-мащабното събитие в календара на БФВ. Регатата се организира от Яхт клуб „Порт Бургас“, със съдействието на Община Бургас, Пристанище Бургас и частни спонсори.

От 1 до 5 май гостите и жителите на града могат да наблюдават ежедневно гонките, които ще бъдат непосредствено пред мостика на плажа. Бургаският залив ще се изпълни с платната на млади ветроходци, които ще покажат своите умения и ще се борят за победа.

До настоящия момент са заявени състезатели в класовете „Оптимист“, „Лазер-стандарт“, „Лазер-радиал“, „Лазер 4,7“, „Фин“, „470“ и „420“ – от ветроходни клубове в Румъния, Турция, Кувейт, Гърция и България. Съдийският екип от 20 съдии ще бъде от Регионална съдийска колегия-Бургас и международно жури от Гърция, Израел, Турция и България.

Предварителната програма на „БУРГАСКА ВЕТРОХОДНА СЕДМИЦА“ е следната:

01.05.2013 г. – пристигане, заявяване на състезателите и обмер на яхтите

02.05.2013 г. – техническа конференция за съдии и треньори, 11:00 часа откриване на регатата, първи състезателен ден/гонки пред мостика на Бургаски плаж/

03.05.2013 г. – втори състезателен ден/гонки пред мостика на Бургаски плаж/

04.05.2013 г. – трети състезателен ден/гонки пред мостика на Бургаски плаж/

05.05.2013 г. – четвърти състезателен ден/гонки пред мостика на Бургаски плаж/, церемония по награждаване на победителите и закриване на регатата. За дните и времето на провеждане на гонките, ще бъде осигурен плавателен съд за организатори, спонсори, гости и журналисти.

Maritime.bg – Спорт

Последни новини

Последни новини

Боен кораб свали пореден дрон над водите на Червено море край Ходейда

Илюстративно изображение. Неназован боен кораб е свалил безпилотен летателен апарат над водите на Червено море. Това съобщиха специалисти по морска сигурност. Към

Ротердам, Антверпен-Брюж и Хамбург запазват позициите си на основни пристанища на ЕС

Румънското Пристанище Констанца отчита сериозен ръст на товарооборота сред европейските пристанища, според данни, публикувани от Европейската статистическа служба (Евростат).

САЩ с крачка назад за участието на Иран в атаките срещу кораби в Червено море

Седем държави имат готовност за операция за защита безопасността на корабоплаването в Червено море Министерството на отбраната на САЩ не може да каже категорично, че