Второ място грабна отборът на ВВМУ на регата в Италия

3-400Представителен отбор на ВВМУ “Н. Й. Вапцаров” участва в 30-та международна ветроходна регата за купата на Началника на Военноморската академия в гр. Ливорно, Италия.

Регатата, в която участваха представители на 23 държави се проведе в периода 22 – 28.04.2013 г. и беше открита с приветствено слово на Началника на Академията адмирал Джудзепе Каво Драгоне.

На 23 април е проведен традиционният парад на участниците в регатата, а след това водачът на отбора кап. I ранг от запаса Димитър Димитров е имал среща с кмета на Ливорно. Той е подарил икона на Св. Николай Чудотворец с пожелание да пази града от бедствия и аварии.

Отборът на ВВМУ “Н. Й. Вапцаров” и през тази година се представи достойно. Той спечели купа за 2-ро място сред държавите от Средиземно и Черно море.

Maritime.bg – Спорт

Последни новини

Последни новини

Китай стартира първи морски проект за улавяне и съхранение на въглероден диоксид

Началото на първи пилотен демонстрационен проект в Китай за улавяне и съхранение на въглероден диоксид, обяви Китайската национална офшорна петролна корпорация (CNOOC).

Георги Гвоздейков остава в състава на правителството на ППДБ и ГЕРБ за транспортен министър

Има списък с министри, който е одобрен от „Продължаваме Промяната - Демократична България” и ГЕРБ - СДС, обяви пред NOVA акад. Николай Денков. Телевизията съобщава, че