Екозащитници хванаха морски апаши край Камен бряг

923083_10151411938867582_1662599093_n
Екозащитници от организацията “Еко норд Камен Бряг” са фотографирали набез на водолазна група край селото, научи Maritime.bg.

Две лодки са били засечени в края на миналия месец, докато извършват незаконна операция. Вероятно става дума за изтегляне на метален скрап от морето. Именно в този район се намира стар потънал плавателен съд, който пък е атракция за водолази от всички краища на света. Около въпросния потънал кораб има уникална колония от различни видове.

Без разрешение се е извършвала неясната дейност, обясни пред Maritime.bg кметският наместник на Камен бряг – Добринка Ялнъзова. По думите й нито една институция не е издала разрешително за изваждане на метален скрап. “Все пак не мога да бъда сигурна какво точно са правили”, коментира тя.

Снимки:
[oqeygallery id=102]

Видимо от изображенията – по стар и познат метод с парашути групата е правила опит да вдигне нещо от морското дъно. Предвид дължината на линията – най-вероятно става дума за парче желязо.

Maritime.bg научи, че в момента се води разследване от компетентните органи.

Maritime.bg – Курс

Последни новини

Последни новини

Адвокат Владимиров за Vera Su: Неразбория от действия и бездействия на Морска администрация

Световна практика е да се реагира до 72 часа, а не след седмица. Това заяви в предаването "Денят" по ТВ1 адвокат Владимир Владимиров от най-реномираното българско адвокатско

Операцията с Vera Su: Заседнала баржа, навити въжете на винта на влекач, изсипан товар в морето

Заседнала е несамоходната баржа, на която снощи започна прехвърляне на част от товара на VERA SU. Съдът е бил изтеглен, след като в морето е изхвърлен част от вече

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент