Сериозна механична повреда е довела до инцидента в пристанище Генуа

korab-incident-genua7 са загиналите при снощния тежък инцидент в пристанище Генуа. Както Maritime.bg съобщи кораб JOLLY NERO се вряза в 55-метровата трафик кула, което доведе до нейното разбиване и последвало падане.

В момента екипи продължават да претърсват останките на съоръжението. Все още има хора, които са в неизвестност. Властите не са уточнили и точния брой на служители, които са се намирали в кулата по време на инцидента. Метеорологичната обстановка по време на колизията е била нормална.
[oqeygallery id=104]
Корабът е маневрирал за излизане от порта, с помощта на 2 влекача. На борда му е имало двама пилота. По непотвърдена към момента от официалните власти информация – причина за сблъсъка е станала тежка механична повреда. Според вестник Il Secolo XIX двата двигателя на съда са отказали, което е довело до невъзможност за контролирането му.

Прокуратурата в Генуа е започнала незабавно разследване. Капитанът на плавателния съд е задържан за провеждане на разпит. “Това е покъртителна трагедия”, заяви Луиджи Мерло, ръководител на Genoa Port Authority.
[youtube width=”540″ height=”320″]Gm5peFpdas[/youtube]
Maritime.bg – Свят

Последни новини

Последни новини

Руска фрегата отработи поразяване на вражески кораб с хиперзвукова ракета “Циркон” в Атлантика

Фрегата "Адмирал на флота на Съветския съюз Горшков" отработи в западната част на Атлантическия океан поразяване на морска цел с хиперзвукова ракета "Циркон" на разстояние над

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент