Нигерийски пирати освободиха петима моряци

P3201076_cox-635x476
Петима моряци бяха освободени от нигерийски пирати
. Мъжете бяха част от екипажа на контейнеровоза CITY OF XIAMEN, който бе отвлечен на 25 април на около 100nm от бреговете на Нигерия. Информацията потвърдиха и от германската компания собственик на кораба.

Според фирмата моряците вече са в страните си – четирима от Полша и един от Русия. Все още компанията не съобщава дали е платила откуп за освобождаване на мъжете.

Пиратите са ги пуснали още на 11 май. Според Международното морско бюро в атаката срещу CITY OF XIAMEN са участвали 14 тежко въоръжени пирати.

Нападателите успели да проникнат в защитеното помещение където целият екипаж успява да се скрие. Пиратите вземат за заложници 5-мата моряци, наличните пари на борда, а след това го напускат.

Maritime.bg – Свят

Последни новини

Последни новини

Военнослужещи почистиха и боядисаха експонати на Военноморския музей

Военнослужещи от Инженерно-сапьорна рота, в.ф. 34410 и Хидрографска служба, в.ф. 26870 към Военноморските сили участваха във възстановяване на експонати във Военноморския музей.

Завърши водолазното учение на Военноморските сили с международно участие „Тритон 2023” 

Завърши водолазното учение на Военноморските сили на Република България с международно участие „ТРИТОН 2023”. To се проведе за трета поредна година и е резултат от

От началото на войната в Украйна българските Военноморски сили са унищожили четири дрейфащи мини в наши води

От началото на военния конфликт в Украйна българските Военноморски сили са унищожили четири дрейфащи мини в наши води, каза днес пред журналисти командирът на ВМС