Модернизират роботите охраняващи американските портове

Производителят на подводни апарати VideoRay е спечелил конкурс за модернизиране на използваните и произведени от него апарати. Департаментът по отбрана ще финансира този проект с 2,2 млн. щ. долара.

Към момента произведените от VideoRay роботи се изпозлват от Бреговата охрана на щатите. Съоръженията са в експлоатация от 2003г. като служат за инспектиране на кораби и състоянието на пристанищната инфраструктура.

Роботите служат за откриване на експлозиви по корабни корпуси, пирсове и мостове. Използват се и при издирване на хора, за обследване на подводната среда и насочване на водолази.

Благодарение на финансовата инжекция апаратите ще бъдат оборудвани със сонари, по-добри навигационни и видео системи. Ще бъдат подсилени корпусите на съоръженията. Обхватът им на действие също ще бъде увеличен, съобщават от фирмата производител.

maritime.port.bg – Технологии

Последни новини

Последни новини

Намалял е броят на инцидентите в морската индустрия за последното десетилетие

Новите дигитални системи и подобрените технологии при строителството на плавателни съдове, строгият регулаторен надзор и подобрената култура на безопасност са допринесли за

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент