20 хил. лева платил механикът от “Св. Николай” за свободата си (видео)

korab-balgari-kokain-ispaniya-e1345041190666
Като слух бе определена информацията за завърнал се член от екипажа на кораб “Св. Николай”,
която ексклузивно разкри Maritime.bg. Твърдението прави пред бургаска медия близка на един от механиците на кораба, също от Бургас, който обаче продължава да е в испанския затвор.

За да премахне всякакви съмнения за достоверността на информацията, Maritime.bg публикува част от запис с близка на завърналия се у нас механик. Жената казва, че бургазлията се е завърнал още преди великденските празници, а по нейна информация е заплатил около 20 хил. лева гаранция за своята свобода. Все пак механикът трябва да се разписва в посолството на Испания, а и вероятно отново ще бъде привлечен при стартиране на съдебния процес, както се случи с моряците от кораб “Ина”.
[youtube width=”540″ height=”320″]Ousd_0hk7Lo [/youtube]
Пуснатият под гаранция механик категорично отказа да даде коментар за случая, както и информация за своя бивш работодател Дойчин Дойчев.  

На среща преди няколко месеца Дойчин Дойчев заяви пред близките на моряците, че ще им съдейства. Твърдението му обаче се оказа само добро пожелание.
На среща в края на месец септември м.г. Дойчин Дойчев заяви пред близките на моряците, че ще им съдейства. Твърдението му обаче се оказа само добро пожелание.

Maritime.bg припомня, че информацията за освободените механици е още от началото на тази година, когато стана ясно, че срещу 10 000 евро българите могат да напуснат затвора. Тогава освен двама механици бяха освободени и двама колумбийци.

Защитникът на част от мъжете – адвокат Владимир Владимиров също потвърди информацията на Maritime.bg. По думите на юристa процесът се бави заради остарелия процесуален закон на Испания. “Още не могат да приключат работата с чуждестранните обвиняеми”, каза той. По негово мнение това донякъде е добре за българските моряци, които лежат в испанските затвори. “Ако обвиненията срещу чужденците паднат, то същите ще паднат и срещу нашите момчета”, каза Владимиров. Той е категоричен, че защитата на екипажа разполага с няколко много сериозни коза, които обаче отказа да коментира. “Надявам се до края на лятото процесът да завърши”, каза още Владимиров.

[youtube width=”540″ height=”320″]Hl4hvpCAMCw[/youtube]
Maritime.bg – Курс

Последни новини

Последни новини

Над 2800 руски кораби не могат да посещават пристанища в ЕС

Европейският съюз затвори своите пристанища за целия търговски флот на Русия, състоящ се от над 2800 плавателни съда. Мярката обаче не засяга плавателни съдове, превозващи:

Новата техника на АППД осигурява целогодишно корабоплаването по река Дунав

Специализирана техника, осигурена с европейско финансиране по Оперативна програма "Транспорт и транспортна инфраструктура", вече се грижи за целогодишното използване на река

Подобряване на условията за корабоплаване по р. Дунав обсъдиха премиерите на България и Румъния

Транспортната свързаност между България и Румъния беше във фокуса на разговора на министър-председателя Гълъб Донев с румънския му колега Николае Чука. Във

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент