Спец: Прокуратурата незабавно трябва да влезе в ДППИ

dppi
Прокуратурата трябва незабавно да влезе в Държавното предприятие “Пристанищна инфраструктура”. Това каза пред Maritime.bg експерт, който пожела да остане анонимен. Мъжът, развиващ дейност в сферата на пристанищата, е убеден, че при проверка от компетентните органи ще лъснат редица нарушения в работата на предприятието.

Един от примерите, който бе даден е свързан с рехабилитацията на едно от пристанищата на Южното Черноморие, която по думите му е глътнала доста над необходимата сума.

За това носят отговорност всички в ръководството на ДППИ, включително целият управителен съвет”, коментира той. До края на следващата седмица към няколко институции ще бъде изпратен и сигнал за закононарушенията, които са останали доста далече от очите им, твърди спецът.

Освен това той призовава министъра на транспорта да разформирова структурата – като неефективна, нещо което се доказва при работата й с речните информационни системи, например, както и с липсата на действия по широко популяризираното строителство на нови рейдови кули в морската столица и Бургас.

Милиони буквално са изтекли по веригата от множеството проекти, твърди експертът и добавя, че основен мотор е бил член на УС на ДППИ, но не без ясното знанието на цялото ръководство, което пък се представяло като матирано и в дълбока форма на амнезия.

Maritime.bg потърси за коментар по фактологията на изнесената информация, която няма да изнесе до официалното изпращане на сигналите, генералния директор на ДП „Пристанищна инфраструктура“ Мирослав Петров. В тридневното търсене секретарите на генералния директор откланяха повикванията, с твърденията, че Петров е зает. Не бе открит и членът на управителния съвет на държавното предприятие Стефан Нейчев. 

Maritime.bg ще следи движението на сигналите и последващите действия на компетентните органи.

Maritime.bg – Курс

Последни новини

Последни новини

БАМК: Отвличането на „Galaxy Leader“ е грубо погазване на международното морско право от една държава членка на ООН

Отвличането на "Galaxy Leader" е грубо погазване на международното морско право от една държава членка на ООН. Това пише в декларация до премиера Николай Денков на Българската

Сомалийски пирати, а не хути, са били на борда на танкер „Central Park“

Сомалийски пирати, а не хути, са били на борда на танкер CENTRAL PARK, в екипажа на който има двама български моряци. Това стана ясно от думите на говорителя на Пентагона

Израелската ZIM: Предприемаме временни проактивни мерки, за да гарантираме безопасността на нашите екипажи

Израелската ZIM Integrated Shipping Services (ZIM) потвърждава постоянния си ангажимент да обслужва източносредиземноморските и израелските пристанища. Това обявиха пред