Изабеле Рийкбост е новият генерален секретар на ESPO

port-vn-east

Генералната асамблея на Европейската организация на морските пристанища заседава днес във Варна. Във форума вземат участие над 70 представители от 27 държави-членки на една от най-авторитетните организации на пристанищата.

Изабеле Рийкбост сменя на поста дългогодишния генерален секретар на организацията Патрик Верховен. Тя има 15-годишен опит в Европейския парламент, участвала е в разработването на документи и политики в областта на управлението на пристанищата в общността.

Радвам се да посрещна г-жа Рийкбост на борда” – с тези думи председателят на ЕСПО Сантяго Гарсия-Мила обяви пред форума във Варна избирането на Изабеле Рийкбост за генерален секретар.

Официалното встъпване в длъжност ще се състои на 1 август 2013 г. Утре форумът във Варна продължава работа с Х Международна конференция на морските пристанища „Развитие на пристанищата – чрез партньорство към синергия”, която за първи път се провежда в страна от черноморския регион.

Официален домакин на проявата е Държавно предприятие „Пристанищна инфраструктура”. В заключителната сесия на конференцията ще вземе участие и заместник-председателя на ЕК и комисар по транспорта Сийм Калас.

Maritime.bg – Свят

Последни новини

Последни новини

Пътят до пристанище „Варна-Запад“ е опасен, институциите не реагират

650 хиляди тежкотоварни автомобили и 8 300 автобуса преминават, на година, по разбития път за пристанищен терминал „Варна-Запад“. Това съобщи за Радио Варна Пенка Илиева, която е

Успешно автономно плаване на контейнеровоз, застанал в пристанище с помощта на дрон

Успешно завършиха първите в света изпитания на автономна система за навигация, използвана на борда на контейнеровоз, извършил преход между две пристанища. Това съобщиха пред

164 години от рождението на Симеон Ванков – първият българин командир на военния ни флот

Днес се навършват 164 години от рождението на Симеон Ванков – първият българин командир на военния ни флот, оръжеен инженер и учен, организатор на артилерийското производство

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент