ДП „Пристанищна инфраструктура“ се управлявало като частно ЕООД

bgportsbg
Държавно предприятие “Пристанищна инфраструктура” се е управлявало през последните месеци като частно еднолично дружество.
Това казаха пред Maritime.bg служители в предприятието, които през последните месеци са били подложени на особен натиск от един от членовете на УС. Това твърдение генералният директор на ДППИ нито успя да потвърди, нито да отхвърли, тъй като от няколко дни е буквално неоткриваем.

Въпросният господин трябваше много отдавна да бъде арестуван”, каза една от служителките в централата на ДППИ в София, която все пак не назова името на члена на УС, който притиска служителите. “Никой няма да си каже името, нито ще излезе с лицето си, всички се страхуваме”, добави почти с треперещ глас дамата, която се свърза сама с редакцията ни.

Чрез сложна схема от уволнения и назначения, дори генералният директор на предприятието не е имал контрол над хода му на работа, твърдят работещи в ДППИ.

Тотален контрол, тотален диктат”, – така описа положението в предприятието друг служител. И служебният министър, както и предходните министри на транспорта, издигнати от ГЕРБ, са знаели какво се случва. “Не веднъж е говорено по темата. Не веднъж, но никой не взе мерки”, коментираха работещи в Пристанищна инфраструктура.

Надеждите на служителите обаче вече имат нова почва при избора на новия транспортен министър. “Всичко ще излезе наяве, всичко ще бъде казано, стига новият транспортен министър да има смелостта да се изправи срещу тези узурпатори”, казват в ДППИ.

И докато министърът все още гради екипа си, то работата на ДППИ продължава да бъде концентрирана в ръцете на един човек, различен от генералния директор на предприятието. Именно с този факт експерти обясняват и зациклянето по голяма част от проектите, които ДППИ реализира. “Не метла, а следовател трябва да мине през етажите”, твърдят в държавното предприятие. Вълната от мнения засипаха редакцията на Maritime.bg след като бе публикувана позицията на друг специалист, който пък твърди, че големи суми са потънали в нечии джобове през предприятието.

Maritime.bg ще публикува още мнения и разкрития за работата в ДППИ, като гарантира запазване самоличността на подателите на сигналите. Такива можете да изпращате на имейл адрес: news@bmmg.eu или като използвате формата за контакти.

Д. Велев

Maritime.bg – Курс

Последни новини

Последни новини

Чилийски военен кораб ще транспортира полярниците до базата „Св. Климент Охридски“

Първата група от 15 души полярници от юбилейната 30-а българска антарктическа експедиция, след десетдневна карантина в чилийското пристанище Пунта Аренас, вече са на борда на

Южният океан е маховикът на климатичната система, все още поглъща огромни количества въглероден диоксид

Южният океан все още усилено абсорбира големи количества въглероден диоксид, отделян от изгарянето на изкопаеми горива, показва проучване, базирано на въздушни наблюдения.

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент