ДП “Пристанищна инфраструктура” се управлявало като частно ЕООД

bgportsbg
Държавно предприятие “Пристанищна инфраструктура” се е управлявало през последните месеци като частно еднолично дружество.
Това казаха пред Maritime.bg служители в предприятието, които през последните месеци са били подложени на особен натиск от един от членовете на УС. Това твърдение генералният директор на ДППИ нито успя да потвърди, нито да отхвърли, тъй като от няколко дни е буквално неоткриваем.

Въпросният господин трябваше много отдавна да бъде арестуван”, каза една от служителките в централата на ДППИ в София, която все пак не назова името на члена на УС, който притиска служителите. “Никой няма да си каже името, нито ще излезе с лицето си, всички се страхуваме”, добави почти с треперещ глас дамата, която се свърза сама с редакцията ни.

Чрез сложна схема от уволнения и назначения, дори генералният директор на предприятието не е имал контрол над хода му на работа, твърдят работещи в ДППИ.

Тотален контрол, тотален диктат”, – така описа положението в предприятието друг служител. И служебният министър, както и предходните министри на транспорта, издигнати от ГЕРБ, са знаели какво се случва. “Не веднъж е говорено по темата. Не веднъж, но никой не взе мерки”, коментираха работещи в Пристанищна инфраструктура.

Надеждите на служителите обаче вече имат нова почва при избора на новия транспортен министър. “Всичко ще излезе наяве, всичко ще бъде казано, стига новият транспортен министър да има смелостта да се изправи срещу тези узурпатори”, казват в ДППИ.

И докато министърът все още гради екипа си, то работата на ДППИ продължава да бъде концентрирана в ръцете на един човек, различен от генералния директор на предприятието. Именно с този факт експерти обясняват и зациклянето по голяма част от проектите, които ДППИ реализира. “Не метла, а следовател трябва да мине през етажите”, твърдят в държавното предприятие. Вълната от мнения засипаха редакцията на Maritime.bg след като бе публикувана позицията на друг специалист, който пък твърди, че големи суми са потънали в нечии джобове през предприятието.

Maritime.bg ще публикува още мнения и разкрития за работата в ДППИ, като гарантира запазване самоличността на подателите на сигналите. Такива можете да изпращате на имейл адрес: news@bmmg.eu или като използвате формата за контакти.

Д. Велев

Maritime.bg – Курс

Последни новини

Последни новини

Проверяваха сигнал за тяло в канала море – езеро под Аспаруховия мост във Варна

Екипажът на катер на ИА "Морска администрация" и огнеборци от РДПБЗН - Варна проверяваха сигнал за предполагаемо забелязано тяло на гражданин в района на плавателния канал

Отряд доброволци помага в борбата с бракониерството и замърсяването на водните обекти

Двадесет доброволни сътрудници са обучени и с тяхно участие вече са извършени доста проверки, съвместно със служителите на Изпълнителна агенция за рибарство и аквакултури

Проф. Пимпирев: Надявам се това да е последното отлагане на отплаването на кораб “Св. Св. Кирил и Методий”

Влекачи POLLUX, CASTOR и НИК СВ. СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЙ. Снимка: Maritime.bg Дребни неща се изкусуряват. Това коментира в ефира на Радио - Варна професор Христо Пимпирев в

МТС проверява казуса с кейовата стена на пристанищен терминал “ТЕЦ Езерово“

Снимка: ЧЕЗ Министерството на транспорта и съобщенията проверява казус с кейовата стена на пристанищен терминал "ТЕЦ Езерово“, стана известно от участието на служебния ресорен

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент