Стартира шестото издание на регата Kaliakria Cup

kaliakria-cup
С нова изненада за участници идва шестото издание на черноморската регата Kaliakria Cup в края на тази седмица.

Ветроходното състезание ще даде възможност на гост-състезатели да се включат в съботната гонка, като засега участие са потвърдили най-добрата българска състезателка в сноуборда Сани Жекова и многократната световна шампионка по спортна стрелба Весела Лечева.

Kaliakria Cup 2013 ще се проведе от 6 до 9 юни в Балчик и пред курортния комплекс Kaliakria Resort.

„Звездният ден“ на регатата ще бъде 8 юни, когато по време на дългия морски рейс към екипажите на някои от лодките ще се присъединят гост-състезателите. За тези лодки в края на деня ще бъде направено и допълнително класиране, а призьорите ще бъдат отличени от единия от спонсорите на регатата – Домейн Бойар.

По традиция яхтите на Kaliakria Cup ще бъдат разделени в четири класа: Клас „А” – Ветроходни яхти „IRC-1”, Клас „В” – Ветроходни яхти „IRC-2”, Клас „С” – Рали – свободен и клас „Conrad 25R”. Титлите си от миналата година ще защитават Феникс (IRC 2 – Cruisers), Меч (Conrad 25R Peterson) и Windwalker (свободен клас Rally), а Petra, която през 2012 г. спечели в клас IRC 1, ще пропусне състезанието.

Kaliakria Cup 2013 се организира от морски клуб „Балчик” и ваканционен комплекс Kaliakria Resort. Регатата носи името на комплекса, една от най-хитовите дестинации по Северното Черноморие.

Maritime.bg – Спорт

Последни новини

Последни новини

Искат оставки в Морска администрация за бездействието със заседналия кораб

Граждани организираха група в социалните мрежи с искане към служебния премиер Стефан Янев и служебния министър на транспорта Христо Алексиев за незабавно освобождаване на

ГЕРБ: Далавери, лични сметки и корупция водят до екокатастрофа с кораба край Яйлата

Престъпното бездействие на служебния кабинет на президента Румен Радев за авариралия кораб може да доведе до екокатастрофа. Това пише в позиция на ГЕРБ - Варна, изпратена до

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент