Западна Африка се изправя срещу пиратството

pirati
Държавните глави на страните от Западна Африка ще се срещнат до края на този месец.
Целта е да се приеме кодекс за борба с пиратството, което през последните месеци засилва активността си в тази част на света.

Ще бъдат начертани всички ситуации при съдебно преследване и конфискация на съдовете, които са използвани от пирати.

Едно от най-големите притеснения е, че пиратските нападения зачестяват именно във водите на Нигерия, която е най-големият производител на нефтопродукти на континента.

В този район търговското корабоплаване не е подкрепяно от международните сили, които станаха причина за драстичното намаляване на пиратските атаки в източната част на континента.

Според генералния секретар на Международната морска организация Коджи Секимизу разработката на кодекс за борба с пиратството трябва да бъде финансирана от богатите страни в региона. “Пиратството в този район е феномен, който изключително много ни притеснява”, каза той по време на шипингова конференция.

Maritime.bg – Свят

Последни новини

Последни новини

Министър Алексиев прие от името на България председателството на ТРАСЕКА

Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Христо Алексиев прие от името на България, председателството на Междуправителствената комисия ТРАСЕКА за

Затвор грози бившия президент на Аржентина за шпионажа срещу роднините на екипажа на подводница ARA San Juan

Бившият президент на Аржентина Маурисио Макри обяви, че няма да прави заявления и към момента няма да се яви пред съда по повод обвиненията за предполагаем шпионаж, разпореден

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент