Уейкборд парк откриват във Варна

wakeboard-varna
Уникално за България атракционно съоръжение е изградено на Трета буна във Варна.

За първи път жителите и гостите на морската столица ще могат да усетят сериозна адреналинова инжекция на уейкборд.

В случая обаче дъската няма да бъде теглена от джет или моторница, а от специална въжена линия, изградена между буната и брега. Уейкборд паркът ще трупа почитатели, защото ще бъде достъпен и през нощта, когато коридорите ще бъдат осветени от прожектори.

 „Усещането е уникално“, каза Андрей Василев шеф на фирмата концесионер на плажната ивица „Лазурен бряг 91“. По думите му все още текат изпитанията на атракциона.

Василев е сигурен, че всички любители на екстремните спортове го харесат. „Практикуващите спортове на бордове на сняг например, ще могат да го правят и на вода“, обясни той. Едновременно вълните ще могат да обяздват четирима души, а за смелчаците и спецовете ще бъдат поставяни трамплини за въздушни пируети, препятствия за слаломи, както и други уреди за допълнителен адреналинов кикдаун.

Всички норми на безопасност са спазени, категорични са от фирмата собственик и добавят, че желаещите да се качат на борда предварително ще преминават кратко обучение. „Планираме през август и първото състезание“, каза още Василев. Хидропаркът ще бъде официално представен след дни.
[youtube width=“540″ height=“320″]Ub1dislUu1E[/youtube]
Фото и видео: Румен Сарандев, Петел.бг

Maritime.bg – Курс

Последни новини

Последни новини

Чилийски военен кораб ще транспортира полярниците до базата „Св. Климент Охридски“

Първата група от 15 души полярници от юбилейната 30-а българска антарктическа експедиция, след десетдневна карантина в чилийското пристанище Пунта Аренас, вече са на борда на

Южният океан е маховикът на климатичната система, все още поглъща огромни количества въглероден диоксид

Южният океан все още усилено абсорбира големи количества въглероден диоксид, отделян от изгарянето на изкопаеми горива, показва проучване, базирано на въздушни наблюдения.

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент