Японска делегация посети ВВМУ „Н. Й. Вапцаров”

picture_027

Японска делегация посети ВВМУ „Н. Й. Вапцаров”. Целта на посещението бе представянето на новия президент на Taiyo Nippon Kisen Co – Хисаши Ясуи. Освен него морското училище посетиха Йоичи Хасегава – доктор хонорис кауза на ВВМУ, Киоши Токуда – директор на TNKC – Кобе и Такухо Икеда – директор на „Старгейт Шипмениджмънт” – Бремен.

Делегацията посрещнаха началникът на ВВМУ кап. I ранг, проф. д.в.н. Боян Медникаров, както и неговите заместници.
picture_146
На брифинг в заседателната зала на училището пред японските гости бяха представени историята, сегашното състояние и перспективите за развитие на ВВМУ. След това гостите се запознаха с част от учебно-материалната база на училището, в това число и с трите зали обновени с помощта на фирма K-Line.
picture_268
[one-half last=no]

[hana-flv-player
video=“http://www.maritime.bg/video/naval-acad-doctor.mp4″
width=“270″
height=“152″
description=“ВВМУ Доктор хонорис кауза“
clickurl=“http://www.maritime.bg/video/naval-acad-doctor.mp4″
clicktarget=“_blank“
player=“4″
autoplay=“false“
loop=“false“
autorewind=“false“
/]

[/one-half]Морското училище и японската компания работят в изключително добра колаборация. Над 400 българи  работят на кораби на компанията, голяма част от които са възпитаници на ВВМУ. Това е и причината компанията да инвестира в родното морско образование.

В края на миналата година K-Line финансира обновяването на лекционни зали във ВВМУ на обща стойност над 135 хил. евро, от които 10 хил. евро набрани от работещи в компанията възпитаници на училището.

[one-half last=no][youtube width=“270″ height=“152″]6z_AB71oPiY[/youtube][/one-half]В средата на март т.г. пък бе присъдено почетното звание “Доктор хонорис кауза” на Йоичи Хасегава, президент на Taiyo Nippon Kisen Co тогава. Осмият доктор хонорис кауза на училището заяви, че формулата за преодоляване на кризата е добрата колаборация между бизнеса и образованието.

Maritime.bg – Курс

Последни новини

Последни новини

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент