Норвежки фонд създаде най-голямата в света компания за доставка на морско спасително оборудване

Lifeboat

Водещият норвежки инвестиционен фонд Herkules Private Equity съобщи, че е подписано споразумение с Umoe Schat-Harding AS и Noreq AS за тяхното придобиване.

Това означава, че фондът пряко създава най-голямата в света компания за доставка морско спасително оборудване.

Фондът съобщи още, че е започнал процес за създаване на холдингова структура, която ще работи за затвърждаване позициите на двете компании в него, през обща марка.

До края на годината двете придобити компании очакват общи приходи надхвърлящи 1,2 млрд. норвежки крони.

Очаква се всички юридически въпроси по придобиването да бъдат финализирани до средата на месец юли.

Глобалният пазар на морско спасително оборудване е изключително фрагментиран, смятат от Herkules.

Пазарът изисква по-големи и стабилни играчи, а обединението на Schat-Harding и Noreq ще създаде именно такъв”, пишат в официално съобщение от фонда.

Schat-Harding от дълго време е водещ международен играч на тези пазари с изключително стабилни позиции в Северно море. Компанията има най-голямата мрежа от представителства в света. Noreq от своя страна следва бурни темпове на развитие през последните години. Двете компании са и лидери при въвеждането на нови и иновативни продукти.

Рекорд
[youtube width=“540″ height=“320″]Ly05OF6OAWc[/youtube]
Maritime.bg припомня, че  Schat-Harding постави нов световен рекорд за височина на свободно падане на спасителни лодки. Успехът бе постигнат с новоразработената от компанията свободно падаща спасителна лодка FF1200. Рекордът беше поставен при сертификационни тестове, при които съдът бе спуснат от 60 метра височина. Това стана в средата на месец юли 2012г. При опита лодката е била натоварена със седем тона, представляващи предполагаемото тегло на 70 души на борда й. FF1200 е първи съд, който напълно отговаря на новите стандарти за свободно падащи спасителни лодки, които ще работят в Северния континентален шелф на Норвегия. След тестовете, лодката става най-високосертифицирания съд в своя клас. Тя е оборудвана с двигател с 280 к.с. и ще обслужва офшорни инсталации край северните брегове на Норвегия.

Maritime.bg – Свят

Последни новини

Последни новини

Чилийски военен кораб ще транспортира полярниците до базата „Св. Климент Охридски“

Първата група от 15 души полярници от юбилейната 30-а българска антарктическа експедиция, след десетдневна карантина в чилийското пристанище Пунта Аренас, вече са на борда на

Южният океан е маховикът на климатичната система, все още поглъща огромни количества въглероден диоксид

Южният океан все още усилено абсорбира големи количества въглероден диоксид, отделян от изгарянето на изкопаеми горива, показва проучване, базирано на въздушни наблюдения.

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент