Делегация на Норвежката брегова администрация посети Порт Бургас

port-of-bourgas

Представители на Норвежката брегова администрация (Norwegian Coastal Administration) и на Агенцията за устойчиво развитие и евроинтеграция – Екорегиони (АУРЕ), на Агенция „Иновация Норвегия” се срещнаха с изпълнителния директор на „Пристанище Бургас“ ЕАД, г-н Диян Димов и екип на ДП „Пристанищна инфраструктура”.

Повод за посещението е разработването на проектно предложение в партньорство между ДП „Пристанищна инфраструктура” и Норвежката брегова администрация за изграждане на мониторингова и информационна система в региона на Черно море по аналог на норвежката Barentswatch. Основната цел на проекта, който по аналогия носи работното название “BalkanWatch” е изграждане на система за наблюдение на морските и крайбрежни територии по черноморието и по поречието на река Дунав.

ДП „Пристанищна инфраструктура” кандидатства за финансиране по програма „Иновации за зелена индустрия” (Green Industry Innovation) – една от схемите, осъществяващи се в рамките на Норвежкия финансов механизъм за периодa 2009–2014 г., на база на Меморандум за разбирателство относно изпълнението на финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2009-2014 г. между Република България, Исландия, Княжество Лихтенщайн и Кралство Норвегия.

По време на проведената в „Пристанище Бургас” ЕАД работната среща изпълнителният директор на порта Диян Димов запозна норвежките партньори с технологичните и техническите характеристики на порта, както и с неговия капацитет и бъдещо развитие.

Maritime.bg –  Курс

Последни новини

Последни новини

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент