Гражданско-военните отношения обсъждат на форум във ВВМУ

vvmu-332

Във Висшето военноморско училище „Н. Й. Вапцаров” се провежда семинар по гражданско-военни отношения.

Форумът е част от съвместната българо-американска подготовка „Black Sea Rotational Force – 13” (BSRF-13) от Плана за съвместна българо-американска подготовка и учения в страната и чужбина през 2013 година.

Целта на семинара е да се обсъдят въпроси, свързани с подпомагането на военните операции и постигането на оперативните цели чрез интегриране на гражданските и военните действия, провеждани в подкрепа на гражданската администрация. Семинарът се ръководи от инструктори от Морската пехота на САЩ в Европа.

Представители на трети страни, участващи в работата на BSRF-13 – Република Азербайджан, Република Македония, Република Сърбия, и представители на Република България ще изнесат доклади за структурата, организацията, използването на органите по гражданско-военно сътрудничество на териториите на страните и при мисии зад граница.

От българска страна участват военнослужещи от Щаба на отбраната, НВУ „Васил Левски”, ВВМУ „Н. Й. Вапцаров” и формирования от Военноморските сили и служба „Военна полиция” от районите на Варна, Велико Търново, Сливен и Бургас.

Maritime.bg – ВМС

Последни новини

Последни новини

Адвокат Владимиров за Vera Su: Неразбория от действия и бездействия на Морска администрация

Световна практика е да се реагира до 72 часа, а не след седмица. Това заяви в предаването "Денят" по ТВ1 адвокат Владимир Владимиров от най-реномираното българско адвокатско

Операцията с Vera Su: Заседнала баржа, навити въжете на винта на влекач, изсипан товар в морето

Заседнала е несамоходната баржа, на която снощи започна прехвърляне на част от товара на VERA SU. Съдът е бил изтеглен, след като в морето е изхвърлен част от вече

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент