Петър Киров е новият зам.-министър на транспорта

petar-kirov

Петър Киров – досегашен зам.-изпълнителен директор на ИА „Морска администрация“ , бе назначен вчера за зам.-министър на транспорта в екипа на Данаил Папазов. 

Последният проект, по който Киров е работил е мултимодална платформа „Адриатическо море – река Дунав – Черно море“, която има за цел да подобри връзките на Балканския полуостров в направлението изток -запад.

За вероятни претенденти за другите зам.-министри се спрягат имената на Християн Кръстев и София Касидова.

Maritime.bg припомня, че в края на март т.г. няколко неправителствени организации от сектора се обявиха против предложените промени за изменение на Закона за пристанищата. Тогава в пространството се прокрадна тезата, че интерес от една от поправките има именно Петър Киров. Една от скандалните корекции целеше за шефския пост в Морска администрация да може да бъде назначаван всеки, при отпадане на изискването това да бъде капитан далечно плаване.

Петър Володиев Киров е роден на 21.11.1977 г. Завършил е право в СУ „Св. Климент Охридски“. Целият му трудов стаж е преминал на различни длъжности в Изпълнителна агенция „Морска администрация“, като от септември 2008 г. е неин заместник-изпълнителен директор.

Maritime.bg – България

Последни новини

Последни новини

Младежи, взели участие в „Дните на сините кариери“, проявяват интерес към обучение и реализация в България

Международният формат "Дни на сините кариери" даде възможност на 60 младежи от Португалия, Испания, Полша, Гърция, Румъния и България да се запознаят с възможности за

Министър Явор Гечев: Ще защитим българските рибари и икономическите интереси на страната

Министерството на земеделието защитава българските рибари и икономическите интереси на страната. Това заяви министърът на земеделието Явор Гечев на среща с капитаните на