Инж. Николай Найденов: Работим за привличане на повече товари

nikolay-naidenov

Работим за привличане на повече товари. Това каза пред Maritime.bg изпълнителният директор на „Пристанищен комплекс – Русе” ЕАД инж. Николай Найденов.

Той бе възстановен на поста след няколкогодишно прекъсване и от 30 май отново пое руля на най-големия ни дунавски порт.

Ситуацията на пазара е изключително сложна, задачата пред нас е по всички начини да стабилизираме икономическото състояние на дружеството”, добави още той.

Найденов изрази и големите си очаквания, които имат всички в сектора, към новия транспортен министър. „Той е най-добрият специалист в нашата област” – с тези думи Найденов определи министър Данаил Папазов. По думите му е сигурно, че транспортният министър ще работи за връщане на родните морска и речна индустрии на подобаващото им място.

[togglebox state=“open“ head=“Инж. Николай Найденов“ ]

Роден е на 15 септември 1964 г. в гр. Видин. Средно образование завършва в Техникум по механотехника в родния си град със специалност ДВГ, а висше – във ВНВУ „В.Левски” – Велико Търново, с офицерско звание и квалификация „Машинен инженер”. Второ висше образование завършва през 1995-99 г. в СА „Д.А.Ценов”-Свищов – придобива магистърска степен и по специалността „Финанси”. До 1997 г. е офицер на кадрова военна служба. Кариерата му в „Пристанищен комплекс – Русе” ЕАД започва през 1997 г. на длъжността „специалист инвестиционна дейност”. От 01.07.2000 г., със заповед на министъра на транспорта, е определен за член на Съвета на директорите на пристанището и избран за изпълнителен директор. На тази позиция Найденов работи до м. май 2010 г. През 2013 г. той отново е избран за член на съвета на директорите, като от 30 Май 2013 е определен за Изпълнителен директор. [/togglebox]

Maritime.bg – Курс

Последни новини

Последни новини

Румен Николов: Неадекватно състояние на вахтените е вероятна причина за засядането край Яйлата

Неадекватно състояние на вахтените е вероятната причина за засядането край Яйлата. Това заяви на брифинг във Варна главният директор на Главна дирекция „Аварийно спасителна

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент