Искат свобода за капитан Собаджиев с петиция до НС, IMO и CMI

kapitan-svetlozar-sobadjiev

Капитан Светлозар Собаджиев да бъде освободен от затвора до провеждането на съдебен процес. За това настояват в петиция до Народното събрание, Международната морска организация (IMO) и Международния морски комитет (CMI), участниците в Националния форум “Състояние и перспективи на българската морска култура”, който се провежда във Варна.

Според тях българската държава трябва да се ангажира по-активно със защитата на правата на българските моряци, когато те бъдат въвлечени в подобни процеси.

В резолюцията на форума се посочва още, че до края на годината трябва да се приемат документи за целенасочено развитие на морската култура, а интегрираната морска и Дунавски политики да бъдат включени като едни от най-важните национални стратегически приоритети за периода 2014-2020-та година, предаде Радио Варна.

Според Маруся Любчева-евродепутат от БСП,политическия елит у нас обръща гръб на морето, а страната ни няма политика за Черноморския регион и ясно заявени интереси в него.

Maritime.bg – България

Последни новини

Последни новини

В Морско училище представиха нова специалност – „Национална и регионална морска сигурност“

Новата специалност във ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ – „Национална и регионална морска сигурност“, бе представена официално пред военнослужещи, цивилни и курсанти и студенти.

Виждали ли сте потъналите кораби във Варненското езеро? Община Варна сега разбра за тях, плаща 30 хил. лева за огледи

Община Варна се готви да плати малко над 29 хил. лева на частни фирми, които сами предлагат обследване на потънали кораби във водите на Варненското езеро, макар пълна информация

Модерна рибовъдна ферма създадоха по Програмата за морско дело и рибарство в язовир „Клокотница“

От традиционно рибно стопанство, каквото представляват всички зарибени вътрешни водоеми, наемателят на язовир „Клокотница“, „Водно строителство - Хасково“ АД, успява да създаде и

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент