Искат свобода за капитан Собаджиев с петиция до НС, IMO и CMI

kapitan-svetlozar-sobadjiev

Капитан Светлозар Собаджиев да бъде освободен от затвора до провеждането на съдебен процес. За това настояват в петиция до Народното събрание, Международната морска организация (IMO) и Международния морски комитет (CMI), участниците в Националния форум „Състояние и перспективи на българската морска култура“, който се провежда във Варна.

Според тях българската държава трябва да се ангажира по-активно със защитата на правата на българските моряци, когато те бъдат въвлечени в подобни процеси.

В резолюцията на форума се посочва още, че до края на годината трябва да се приемат документи за целенасочено развитие на морската култура, а интегрираната морска и Дунавски политики да бъдат включени като едни от най-важните национални стратегически приоритети за периода 2014-2020-та година, предаде Радио Варна.

Според Маруся Любчева-евродепутат от БСП,политическия елит у нас обръща гръб на морето, а страната ни няма политика за Черноморския регион и ясно заявени интереси в него.

Maritime.bg – България

Последни новини

Последни новини

Завърши участието на фрегата Дръзки в операцията на НАТО по морска сигурност „Sea Guardian”

След завършване на участието си в операцията на НАТО по морска сигурност „Sea Guardian” в Средиземно море, фрегата „Дръзки” се присъедини към Втората постоянна група на НАТО –

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент