Морските организации излъчиха кандидат за шеф на ИАМА

DSCN0414

Варненските морски организации излъчиха свой кандидат за поста изпълнителен директор на ИА „Морска администрация“. Това каза пред Maritime.bg к.д.п. Богдан Богданов председател на Българска морска камара.

На транспортния министър Данаил Папазов за назначение ще бъде предложен к.д.п. Георги Цветков.

Снимка: Морски свят
К.д.п. Георги Цветков / снимка: Морски свят

Приел съм кандидатурата. Ако се случи моето назначение ще работим в администрацията по отношение спазване на международните конвенции и кодекси„, бяха първите думи на кандидата к.д.п. Цветков пред Maritime.bg. Капитанът е на 47 години, роден е в Нови пазар. През 1988 завършва Висшето военноморско училище „Н. Й. Вапцаров“ със специалност „Корабоводене“. Десет години по-късно придобива степен капитан далечно плаване. Професионалният му път започва на кораби на Параходство „Български морски флот“,  бил е ръководител на направление за управление на безопасността и качеството. Плавал е и на кораби на Индустриален холдинг България.

Кандидатурата на к.д.п. Георги Цветков е подкрепена и от Българска дунавска камара, научи Maritime.bg.

Бургаската морска асоциация пък е изпратила писмо до министъра още в сряда, каза пред Maritime.bg нейният председател к.д.п. Живко Петров. По думите му организацията не е посочила персонални кандидатури, а е изразила готовност да работи с всеки, който отговаря на изискванията и е готов да работи за решаване на проблемите поставяне от годините. „Ще работим с к.д.п. Цветков, ако бъде назначен от министъра„, коментира още председателят на БМА.

Освен к.д.п. Георги Цветков в пространството за претендент за шефския стол в ИАМА се появи и името на к.д.п. Андриян Евтимов, който в момента управлява „Старгейт Маритайм“ и е бивш директор на дирекцията във Варна. Пред Maritime.bg капитанът нито потвърди, нито отрече тази информация.

Maritime.bg припомня, че преди дни в Бургас министърът на транспорта Данаил Папазов призова морската общност сама да избере кой да седне на мястото на к.д.п. Сергей Църнаклийски, който получи международен пост в Дунавската комисия. „Каквото и да ми коства, аз ще се съобразя с вашето решение„, каза тогава Папазов.  Министърът заяви още, че очаква двата морски града – Варна и Бургас да излъчат единна кандидатура.

Maritime.bg – Курс

Последни новини

Последни новини

Завърши участието на фрегата Дръзки в операцията на НАТО по морска сигурност „Sea Guardian”

След завършване на участието си в операцията на НАТО по морска сигурност „Sea Guardian” в Средиземно море, фрегата „Дръзки” се присъедини към Втората постоянна група на НАТО –

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент