Потъна нефтена платформа край Ангола

Perro-Negro-6

Потъна платформата PERRO NEGRO 6, съобщи компанията собственик на съоръжението – Saipem S.p.A. Инцидентът е станал край бреговете на Ангола.

Платформата е потънала на морското дъно, след като един от нейните крака поддава. Тежкият инцидент е настъпил в понеделник през нощта, когото е извършвана операция по позициониране на съоръжението край делтата на река Конго, между бреговете на Ангола и Конго.

Не е започван добив на нефт преди инцидента”, подчертаха от Saipem S.p.A.

Според компанията вероятна причина за поддаването на конструкцията е свличане на масите на морското дъно. По-късно платформата се е обърнала и потънала на 40 метра под морското равнище. 103 души са били евакуирани преди обръщането на офшорната структура.

От тях само 6 души са пострадали леко. Към момента няма нанесени щети на околната среда. Платформата е била построена през 2009 година.

Maritime.bg – Катастрофи

Последни новини

Последни новини

Младежи, взели участие в „Дните на сините кариери“, проявяват интерес към обучение и реализация в България

Международният формат "Дни на сините кариери" даде възможност на 60 младежи от Португалия, Испания, Полша, Гърция, Румъния и България да се запознаят с възможности за

Министър Явор Гечев: Ще защитим българските рибари и икономическите интереси на страната

Министерството на земеделието защитава българските рибари и икономическите интереси на страната. Това заяви министърът на земеделието Явор Гечев на среща с капитаните на