Изчезнал е българин от потъналата платформа Perro Negro 6

perronegro6

Българин е един от изчезналите след потъването на платформата PERRO NEGRO 6. Информацията потвърдиха българи, които работят за компанията-собственик на потъналата нефтена платформа. Самата компания категорично отказа да отговори на изпратените от Maritime.bg по имейл въпроси.

Официална информация по случая ще бъде разпространена в най-скоро време„, отговориха от пресслужбата на дружеството. Към момента е известно, че двама българи са били на платформата при тежкия инцидент, който се разигра във водите край Ангола. Единият българин е спасен и настанен без опасност за живота в болница в Луанда. Вторият все още се издирва. 

Българското посолство в Претория е в постоянен контакт със  Saipem S.p.A. и с властите в Ангола и следи развитието на случая, уточняват от външно министерство. Близките на пострадалите са уведомени за случая и поддържат контакт с представители на МВнР.

Платформата потъна след като един от нейните крака поддаде. Тежкият инцидент е настъпил в понеделник през нощта, когото е извършвана операция по позициониране на съоръжението край делтата на река Конго, между бреговете на Ангола и Конго.

Не е започван добив на нефт преди инцидента”, подчертаха от Saipem S.p.A. Според компанията вероятна причина за поддаването на конструкцията е свличане на масите на морското дъно.

По-късно платформата се обърна и потъна на 40 метра под морското равнище. 103 души бяха евакуирани преди обръщането й. От тях шестима са ранени. Към момента няма нанесени щети на околната среда.

PERRO NEGRO 6 е щяла да оперира по договор с Chevron до 2015 година. Съоръжението е построено в корабостроителницата Labroy в Индонезия през 2009.

| Очаквайте подробности.

Видео от учение на друга платформа на компанията Saipem:
[youtube width=“540″ height=“320″]47pNu-LXl6w[/youtube]

Maritime.bg – Курс

Последни новини

Последни новини

Завърши участието на фрегата Дръзки в операцията на НАТО по морска сигурност „Sea Guardian”

След завършване на участието си в операцията на НАТО по морска сигурност „Sea Guardian” в Средиземно море, фрегата „Дръзки” се присъедини към Втората постоянна група на НАТО –

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент