Папазов назначава к.д.п. Георги Цветков за шеф на Морска администрация

Снимка: Морски свят
Снимка: Морски свят

Утре във Варна ще връча заповед за назначението на кап. Георги Цветков. Това каза министърът на транспорта Данаил Папазов. Заявката кап. Папазов направи пред медии при представянето на приоритетните си мерки за оздравяване на проблемните дружества под шапката на МТИТС.

Папазов припомни, че се е обърнал към морския бранш във Варна и Бургас за да бъде излъчена кандидатура за директор на ИА „Морска администрация“, тъй като досегашният изпълнителен директор к.д.п. Сергей Църнаклийски пое пост в Дунавската комисия.

Министър каза още, че политическият му кабинет остава непроменен. Пепа Моллова ще бъде парламентарен секретар, а зам.-министър Албена Лазарова – пренасочена в структурата на министерството. „Очаквам зам.- министрите си всеки божи ден“, каза Данаил Папазов в отговор на въпрос кога ще има заместници.

К.д.п. Георги Цветков е на 47 години, роден е в Нови пазар. През 1988 завършва Висшето военноморско училище “Н. Й. Вапцаров” със специалност “Корабоводене”. Десет години по-късно придобива степен капитан далечно плаване. Професионалният му път започва на кораби на Параходство “Български морски флот”, бил е ръководител на направление за управление на безопасността и качеството. Плавал е и на кораби на Индустриален холдинг България.

Maritime.bg – България

Последни новини

Последни новини

Променени тарифи за пристанищните такси създадоха напрежение в морската индустрия

Без нужното обществено обсъждане е изменена тарифата за събираните такси от Държавно предприятие "Пристанищна инфраструктура". Това пише в писмо до транспортния министър

Варненска морска гимназия „Св. Н. Чудотворец“ отбелязва 75 години от създаването си

Варненска морска гимназия "Свети Николай Чудотворец" ще отбележи своята 75-а годишнина. В своята 75-годишна история училището се е утвърдило като лидер в обучението на