Насрочиха ново дело на капитан Собаджиев

svetlozar-sobadzhiev

Нова дата за провеждане на делото на капитан Собаджиев е насрочена в Панама, научи Maritime.bg. Българинът трябва да се яви пред съда на 24 септември.

Припомняме, че поради технически причини предходното изслушване се провали. Тогава на кап. Собаджиев, който повече от две години лежи в затвора “Ла Хоя”, не бе осигурен транспорт до съдебната зала.

Защитата на българина е направила постъпки в Колумбия за събиране на информация относно заловените за случая трима трафиканти. Ще бъде изискана подкрепа от българските дипломати в МВнР за контакт с властите в САЩ.

Припомняме, че групата бе разбита още през март миналата година. Мъжете бяха издирвани от съда на Флорида и бяха задържани в Картахена, при координирана операция между ВМС на Колумбия и на Техническия екип за разследване (CTI).

Босовете на наркобандата.
Босовете на наркобандата.

Наркобандата, заради която капитан Собаджиев лежи в затвора, е имала капацитет за изпращане на наркотични пратки от северното крайбрежие на Колумбия до Централна и Северна Америка, Карибския басейн и Европа. Групата е имала производствена фабрика в Кордоба, работила е и чрез сложни връзки с други трафиканти от Антикуиля и Вале дел Каука.

Задържаните са отговорни както за наличието на кокаин на борда на кораба MAAS TRADER, на който капитан бе Собаджиев, така и още за 950 кг. кокаин открити на борда на яхтата CARIBEAN DREAM, също и още 320 кг. дрога открити на кораба WANIKIKE.

Кампанията за набиране на средства в подкрепа на българския капитан продължава. 

Всичко за случая на капитан Собаджиев в Maritime.bg

Maritime.bg – Курс

Последни новини

Последни новини

Опасна е консумацията на миди с неясен произход, предупреждават експерти

Опасна е консумацията на миди с неясен произход. Това алармират в сигнал до институциите експерти от бранша за култивиране на миди по българското крайбрежие. Диви черни миди,

Украйна има „план Б“ за износа на зърно през пристанища на Черно море

Украйна е готова с "План Б" за продължаване на зърнения коридор в Черно море и без подкрепата на Русия. Това заяви министърът на земеделието на страната Микола Солски, цитиран

Във Военноморска база Бургас отбелязаха 60-ата годишнина на Четвърти дивизион патрулни кораби

Във Военноморска база Бургас тържествено беше отбелязана 60-ата годишнина от създаването на 4-ти Дивизион патрулни кораби. Със заповед на тогавашния командващ на флота