Продължава издирването на изчезналия българин от платформата край Ангола

balgarin-platforma-angola2

Все още не е открит изчезналият българин във водите край Ангола, съобщиха за Maritime.bg от базираната в Италия компания-собственик на потъналата платформа Saipem S.p.A. “Издирването на лицето продължава”, бе краткият отговор на дружеството.

Платформата преди преобръщането.
Платформата преди преобръщането.

Maritime.bg научи, че от България мъжът е изпратен чрез посредничеството на варненската менинг агенция “Сат Стар Ко”. “Не съм упълномощен да давам информация. Подписал съм декларация за поверителност”, обясни пред репортер  на  Maritime.bg управителят и собственик на фирмата Добромир Рангелов.

Работещи за италианската компания българи разкриха пред Maritime.bg, че изчезналият е бил на длъжност “дек формен”. “Отговарял е за палубните операции”, обясни работил за същата компания варненец, който пожела да остане анонимен.

От менинг агенцията категорично отказаха да съобщят от кой град е изчезналият.

По непотвърдена информация на Maritime.bg става дума за около 30 годишен мъж от Бургас. Преди работата си на платформата е бил моряк и рулеви на различни съдове.

 

Българите са изпратени от варненската менинг агенция "Сат стар ко"
Българите са изпратени от варненската менинг агенция „Сат стар ко“

Платформата PERRO NEGRO 6 потъна след като един от нейните крака поддаде. Тежкият инцидент е настъпил в понеделник през нощта, когото е извършвана операция по позициониране на съоръжението край делтата на река Конго, между бреговете на Ангола и Конго.

Не е започван добив на нефт преди инцидента”, подчертаха от Saipem S.p.A. Според компанията вероятна причина за поддаването на конструкцията е свличане на масите на морското дъно.

По-късно платформата се обърна и потъна на 40 метра под морското равнище. 103 души бяха евакуирани преди обръщането й. От тях шестима са ранени. Към момента няма нанесени щети на околната среда.

PERRO NEGRO 6 е щяла да оперира по договор с Chevron до 2015 година. Съоръжението е построено в корабостроителницата Labroy в Индонезия през 2009.

Maritime.bg – Курс

Последни новини

Последни новини

Завърши участието на фрегата Дръзки в операцията на НАТО по морска сигурност „Sea Guardian”

След завършване на участието си в операцията на НАТО по морска сигурност „Sea Guardian” в Средиземно море, фрегата „Дръзки” се присъедини към Втората постоянна група на НАТО –

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент