Кой е к.д.п. Георги Цветков – новият шеф на Морска администрация?

georgi-cvetkov
Фото: Maritime.bg

К.д.п. Георги Цветков днес бе назначен за изпълнителен директор на Изпълнителна агенция „Морска администрация“. Той е на 47 години, завършва през 1988 г. ВВМУ „Никола Вапцаров“, със специалност „Корабоводенe“. Преминал е множество допълнителни квалификационни курсове. От 1998 г. е капитан далечно плаване.

К.д.п. Георги Цветков има стаж от 12 години в областта на управлението на безопасността, качеството, сигурността, опазването на околната среда и безопасността при работа и охрана на труда. Работил е на различни длъжности в „Български морски флот“ като капитан, назначено лице на брега, офицер по сигурността на компанията, представител на ръководството.

Работил е като суперинтендант/одитор и е участвал в създаването на Системата за управление на безопасност и качество в БМФ. Ръководил е и направлението към компанията, отговарящо за въвеждането и сертификацията на Системата за сигурност на 77 кораба. От февруари 2013 г. до момента е бил капитан на м/к „Марциана“. Владее английски и руски езици.

За първи път морският бранш се обединява около единна кандидатура за поста изпълнителен директор на Изпълнителна агенция „Морска администрация“. Това каза министърът на транспорта кап. Данаил Папазов, по време церемония по връчването на заповедта за назначаването на к.д.п. Георги Цветков. Събитието се проведе днес в „Дома на моряка“ във Варна. Министър Данаил Папазов подчерта, че за да бъде напълно прозрачен изборът на новия изпълнителен директор, се е обърнал към цялата морска общественост да излязат с предложение за единна кандидатура, която да се приема от сектора. Ще използваме този подход при назначенията, както и при необходимост от промени в ръководствата на администрациите и структурите в системата на МТИТС, каза още министър Папазов. По думите му промяната в ръководството на ИА „Морска администрация“ се налага поради това, че досегашният изпълнителен директор к.д.п. Сергей Църнаклийски започва работа като „Съветник по техническите въпроси“ към Секретариата на Дунавската комисия.

Maritime.bg – България

Последни новини

Последни новини

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент