Посланикът на Испания посети ВВМУ

picture_042

Вчера посланикът на Испания у нас Хосе Луис Тапиа, заедно с почетния консул на кралството във Варна Христо Досев посетиха Висшето военноморско училище “Н. Й. Вапцаров”.

Те бяха придружени от командирите на втората постоянна военноморска група кораби на НАТО – контраадмирал Еугенио дел Рио и кап. II ранг Фернандо Бланко – командир на фрегата “Блаз де Лезо”. Корабът, заедно с група чуждестранни съдове участва в учението “Бриз 2013”.

Пред гостите бяха представени историята и традициите на ВВМУ, като основен център за подготовка на офицери за Военноморските сили, както и център раждащ специалисти с висше образование за гражданския флот.

Представени им бяха и възможностите на материално-техническата база на училището, като гостите изразиха своите добри впечатления от доброто развитие на ВВМУ.

Maritime.bg – Морско образование

Последни новини

Последни новини

Ивайло Гавраилов: Мотивацията ни е огромна, основен приоритет е да отпушим инвестиционния процес

Мотивацията ни е огромна, за да продължим с непрекъсната си комплексна работа, да надграждаме, да си поставяме все по-високи цели и с една по-уверена походка да посрещаме

Георги Гвоздейков: Въвеждането на зелен транспорт ще бъде сред водещите ми приоритети

Въвеждането на зелен транспорт ще бъде сред водещите ми приоритети, заяви новият министър на транспорта и съобщенията инж. Георги Гвоздейков на церемонията по приемане на