Черноморските морски университети търсят европари

1

Възможностите за кандидатстване за отпускане на финансови средства по европейски програми бяха обсъдени на годишната среща на ректорите на университетите от черноморските държави, членове на Черноморската асоциация на морските институции (BSAMI).

Срещата се проведе в Морския държавен университет “Адмирал Ушаков” в Новоросийск, Русия. От българска страна участие взе кап. I ранг, професор, доктор на науките Боян Медникаров, началник на ВВМУ “Н. Й. Вапцаров”.

Сред акцентите на обсъжданията бе и възможността за използване на други международни образователни програми за обмен на преподаватели и студенти. От BSAMI най-вероятно ще опитат да привлекат още членове, този път дори извън черноморския басейн. Работната среща приключи с ангажимента следващата година да се проведе в Батуми, Грузия, под организацията на местния Морски университет в града.

Висшето Военноморско училище „Н.Й.Вапцаров” е съучредител и член на асоциацията от нейното създаване през 2010 г. ВВМУ „Н.Й.Вапцаров” е председател на комитета за морско образование. Основните задачи на този комитет са обмен, съгласуване и анализ на учебни програми с цел постигане на съвместимост, актуалност и високо професионално ниво на подготвяните морски специалисти с висше образование и достигане на висока ефективност на научната дейност от членовете на асоциацията.

Maritime.bg – Морско образование

Последни новини

Последни новини

Искат оставки в Морска администрация за бездействието със заседналия кораб

Граждани организираха група в социалните мрежи с искане към служебния премиер Стефан Янев и служебния министър на транспорта Христо Алексиев за незабавно освобождаване на

ГЕРБ: Далавери, лични сметки и корупция водят до екокатастрофа с кораба край Яйлата

Престъпното бездействие на служебния кабинет на президента Румен Радев за авариралия кораб може да доведе до екокатастрофа. Това пише в позиция на ГЕРБ - Варна, изпратена до

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент