Китай спешно облекчава морския бизнес

kitai-koraboplavane

Китай ще премахне „неоправданите текси” и ще въведе мерки за подкрепа на шипинговите компании през втората половина на годината. Това съобщи Китайското национално радио, позовавайки се на представители от Министерството на транспорта.

„Ще ограничим неразумните данъчни тежести и такси, за да осигурим нормалното развитие на сектора в недобрата обстановка на международните пазари”, каза Сонг Дексинг, който ръководи бюрото по воден транспорт на Китай.

Изявлението идва само ден след като Cosco Shipping Co.  съобщи, че трикратно са се увеличили загубите й за първите 6 месеца на годината.

Освен това според доклад, който бе публикуван вчера, неочаквано са се сринали нивата на внесени и изнесени стоки от Китай.  В същото време някои компании, извън държавен контрол, съобщиха, че ще пожелаят спешна държавна финансова инжекция.

Например най-голямата частна корабостроителница в страната – Rongsheng Heavy Industries Group Holdings Ltd. пожела помощ след много сериозен спад на поръчките за ново строителство на плавателни съдове.

Maritime.bg – Свят

Последни новини

Последни новини

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент