Водолаз изчезна в района на Бяла

cherno-more

Млад водолаз е изчезнал във водите на Черно море, в района на Бяла, при трагичен инцидент, съобщиха пред Maritime.bg негови близки приятели.

Става дума за 26-годишен професионален гмуркач. Той, заедно с други свои колеги, е бил в района на Бяла, на около 8 nm от  бреговете. След края на гмуркането младият спец се качва на чакащия го на повърхността риболовен кораб. Тогава, при неизяснени към момента обстоятелства, младежът се подхлъзва, докато бутилките са на гърба му, пада от палубата и изчезва във водите.

Дълбочината в района е около 30 метра, казаха пред Maritime.bg негови близки.

След инцидента са уведомени силите на Морска администрация, Гранична полиция и Военноморските сили. Изпратени са два катера – на ИАМА и Гранична полиция,  и хеликоптер от състава на ВМС. Провежда се обсервация в района, където е известно, че младежът е паднал. Търсенето е било безуспешно.

Според неговите приятели става дума за трагичен нещастен инцидент. Възможно е в района да бъде изпратена водолазна група от Военноморските сили, казаха неговите колеги.

Maritime.bg – Инциденти

Последни новини

Последни новини

Подписахме Меморандум за разбирателство за морско сътрудничество с Пакистан

Вицепремиерът и министър на транспорта и съобщенията Христо Алексиев и посланикът на Ислямска република Пакистан Н. Пр. Мариам Афтаб подписаха Меморандум за разбирателство за