Контейнеровоз гори край остров Мавриций (снимки)

530467

Пожар е избухнал на борда на контейнеровоза HANSA BRANDENBURG, докато корабът се е намирал във водите на Индийския океан, край бреговете на остров Мавриций.

На борда на плавателния съд има 17-членен екипаж, който успява да го напусне. Моряците са евакуирани на борда на кораб  DONAU TRADER, който е бил в района. Няма пострадали членове на екипажа на бедстващия съд.

Корабът е собственост на базираната в Хамбург, Германия компания Leohardt & Blumberg, плава под флага на Либерия.

998537_516165425120555_708828293_nНационалната брегова охрана на Мавриций наблюдава развитието на пожара. Извършват се координирани действия за да се ограничи възможността от замърсяване.

HANSA BRANDENBURG е плавал от Сингапур към Дърбан. Късно снощи от компанията-собственик съобщиха, че две компании са ангажирани с изтеглянето на плавателния съд. Това са Five Oceans и SMIT Salvage.

Компанията добавя, че огънят е засегнал и надстройката на кораба. Изпратен е влекач. Друг кораб на компанията е пренасочен към района.

Maritime.bg – Инциденти

Последни новини

Последни новини

Чилийски военен кораб ще транспортира полярниците до базата „Св. Климент Охридски“

Първата група от 15 души полярници от юбилейната 30-а българска антарктическа експедиция, след десетдневна карантина в чилийското пристанище Пунта Аренас, вече са на борда на

Южният океан е маховикът на климатичната система, все още поглъща огромни количества въглероден диоксид

Южният океан все още усилено абсорбира големи количества въглероден диоксид, отделян от изгарянето на изкопаеми горива, показва проучване, базирано на въздушни наблюдения.

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент