Цветелина Бориславова купува бургаския „Фиш порт“

fish-port

Мощният инвестиционен фонд на Цветелина Бориславова Си Ес Ай Еф ще купи едно от пристанищата в Бургас – „Фиш порт“, съобщи „Преса“. Дружеството има намерение да придобие едноличен контрол върху фирма „Фиш порт“, която управлява инфраструктурното съоръжение. Зелена светлина за сделката се чака от Комисията за защита на конкуренцията.

„Фиш порт“ е риболовно пристанище. От отчетите на дружеството става ясно, че през последните години там се разтоварват предимно цитрусови плодове и строителни материали. Пристанището разполага с три корабни места и четири крана. Годишно се обработват около 200 000 т товари. Мажоритарни собственици на „Фиш порт“ в момента са бургаският предприемач Петко Русинов и синът му Ивайло. За 2012 г. компанията има 2,2 млн. лв. приходи и 237 хил. лв. печалба.

Си Ес Ай Еф ще придобие и фирма „Булджак“, която има хладилна база с капацитет 48 000 куб. м до рибното пристанище в Бургас. Фондът на Бориславова има инвестиции и във финансите (БАКБ), недвижимите имоти, туризма, селското стопанство и ВЕИ.

Maritime.bg – България

 

Последни новини

Последни новини

Адвокат Владимиров за Vera Su: Неразбория от действия и бездействия на Морска администрация

Световна практика е да се реагира до 72 часа, а не след седмица. Това заяви в предаването "Денят" по ТВ1 адвокат Владимир Владимиров от най-реномираното българско адвокатско

Операцията с Vera Su: Заседнала баржа, навити въжете на винта на влекач, изсипан товар в морето

Заседнала е несамоходната баржа, на която снощи започна прехвърляне на част от товара на VERA SU. Съдът е бил изтеглен, след като в морето е изхвърлен част от вече

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент