Доброволно морският бизнес в Гърция ще спасява националния бюджет

tanker

441 гръцки шипингови компании са подписали данъчна спогодба с правителството на страната. Споразумението е напълно доброволно, дебело подчертават гръцки медии.

По неговата сила, двойно ще се увеличи приносът към националния бюджет на страната, който имат компаниите от сектора. Подписи под доброволния акт са положили мениджъри на компании, които имат общ флот от 2 769 кораби или повече от една втора от целия гръцки флот над 10 000GT.

Корабите, които попадат под разпоредбите на данъчното споразумение представляват 90% от всички съдове, които плават под флага на Гърция и 65% от тези, които са собственост на гръцки компании, но плават под чужд флаг.

Споразумението ще стане причина за вливане на 75 млн. евро в окъсания гръцки бюджет до края на годината и още 140 млн. през следващата година, тъй като се очаква дотогава документът да бъде подписан от още компании.

Maritime.bg – Свят

Последни новини

Последни новини

Обмислят възстановяване на речните круизи между български градове на Дунав

„Възстановяването на връзките между дунавските градове с модерен вид транспорт по реката би донесъл нови възможности за туризма. Вярваме, че от Силистра, през Русе до Видин

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент